Vasárnap volt öt éve, hogy egy iszlamista merénylő a berlini karácsonyi vásárba hajtott kamionjával - írta Varga Judit legújabb posztjában a Facebookon.

Mint írta, a terrortámadásban 13-an haltak meg, 50 ember pedig megsebesült.

Fontos emlékezni a történtekre az áldozatok iránti tiszteletből és fontos, hogy számba vegyük milyen folyamatok zajlanak és zajlottak le azóta - írta az igazságügyi miniszter.

Kitért arra is, hogy a Die Welt arról számolt be nemrég, hogy a keresztények arányát jelző mutató 50% alá csökkenése a küszöbön áll. Ez azt jelenti, hogy az újévben a keresztények már nem biztos, hogy többségben lesznek Németországban.

Hozzátette, hogy Olaf Scholz hivatalba lépése után nem sokkal kijelentette: „Németország bevándorlóország, ezért legfőbb ideje, hogy bevándorlási és integrációs társadalomként tekintsen magára". Mindeközben az OECD statisztikai adatai is alátámasztják, hogy a németországi középosztály lemorzsolódik, és a csoport alsó szegmensében lévők egyenesen hanyatlásnak indultak.

A frissen kormányra lépett baloldali-liberális-zöld koalíció előtt tehát komoly kihívások állnak. Elismerve minden ország szuverenitását azonban mi tiszteletben tartjuk a németek döntéseit. Ugyanakkor elvárjuk, hogy mások is tiszteletben tartsák a mi, saját döntéseinket, hogy nem kívánunk bevándorlóországgá válni. Magyarországot szeretnénk megőrizni keresztény, magyar országnak és elutasítjuk, hogy mások beleszóljanak abba, hogyan védjük meg kultúránkat, a családjainkat és a gyermekeinket - írta a posztban.