A momentumos Hadházy Ákos forradalommal fenyeget, ha alkotmányos úton nem tudnak győzni

Gyurcsány Ferenc Kézfogás Közéleti személyiségek (laza) Rendőr
Budapest, 2006. szeptember 26. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök (j) a köztársaság nevében megköszöni a rendőrök helytállását, amikor ellátogat a Rendészeti Biztonsági Szolgálathoz. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos, a Momentum baloldali politikusa nemrég interjút adott a HVG-nek, amelyben arról beszélt, hogy ha alkotmányos úton, törvényes választások során nem sikerül hatalomra kerülniük, akkor "forradalommal kell a rendszert megdönteniük". Ez több szempontból is rémisztő állítás, bár meglepetésként nem érhet senkit, hiszen a baloldalon a múlt emberei akarnak visszatérni, akik többek között a 2006-os rendőrterrorért is felelősök voltak. Vagyis ha erőszakhoz kell folyamodniuk, akkor ettől nem rettennek meg.
Vágólapra másolva!

A baloldal Magyarországon az elmúlt időszakban folyamatosan radikalizálódik, céljaikban, értékeikben és elképzeléseikben szoros párhuzamok vonhatóak a 2006-os Gyurcsány-rendszerrel, valamint a múlt kommunista elnyomásával. Korábban olyan kijelentéseket tettek, hogy ha szükséges, akkor egyszerű többséggel vonják vissza a kétharmados törvényeket, illetve – „kreatív módszereket" használva – az alkotmányos rendet megkerülve írják át az Alaptörvényt.

Kiderült továbbá az is, hogy a baloldal vezetői előbbre valónak gondolják saját, önkényes politikai céljaikat a jogállamiságnál, hisz egy lehetséges kormányváltás után felfüggeszthetőnek tartják a jog uralmát. Az is gyakran előfordult, hogy a baloldali politikusok politikai leszámolással fenyegetőztek, és teszik ezt a mai napig.

Hadházy Ákos a Parlamentben is gyakran trágárkodik, és sokszor hívja fel magára a figyelmet minősíthetetlen viselkedésével. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét korábban deportálással fenyegette meg Bródy Gábor, aki az MSZP színeiben jutott be az V. kerületi közgyűlésbe.

"Nem mennél vissza - most még magadtól - Ukrajnába...?" - utalva arra, hogy ha Vidnyánszky magától nem megy, akkor a baloldal hatalomra jutása esetén ki fogják toloncolni.

Vágó István bukott baloldali kvízmester pedig korábban néhány Facebook-hozzászólóval értett egyet abban, hogy fel kellene akasztani a Mandiner főszerkesztőjét, összes munkatársát és a külsős szerzőit.

A baloldal – egy esetleges kormányváltás után – a most regnáló hatalmat, illetve a Fidesz–KDNP prominens vezetőit felelősségre vonná, akkor is, ha erre nincs semmiféle jogi alap. Ez tisztán kiderült a Gyurcsány-show jelölti "vitái" során. A rendszerváltoztatás óta eltelt időben egyedülálló módon a politikai leszámolás lehetőségét kiterjesztenék a kormánypárti vagy jobboldali értelmiségre, az egyes kulturális intézmények vezetőire, illetve a feltételezett „Fidesz-közeli" gazdasági holdudvarra is.

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Kovács Tamás/Mohai Balázs

Jakab Péter mellett Fekete-Győr András és Gyurcsány felesége is – a diktatúrákat jellemző önkénnyel – nyomozati és bírósági eljárást is kihagyva börtönnel fenyegette meg Polt Péter legfőbb ügyészt.
Karácsony Gergely mindezt korábban azzal egészítette ki, hogy az általa „Fidesz-közelinek" nevezett cégek és magánszemélyek bankszámláját zárolni fogják, ami a magántulajdonhoz való alapvető szabadságjog durva megsértése lenne.

Minden jel arra utal, hogy amennyiben ismét hatalomra kerülnének a baloldali múlt emberei, úgy visszatérne a rendőrterror, az alapvető emberi és polgári jogok eltiprása, a teljes gazdasági és társadalmi leépülés, a kommunista diktatúrákra jellemző politikai leszámolások.

Ha pedig a hatalomra jutás nem megy alkotmányos módon, akkor megteszik ezt a baloldal eszközeivel.

"Nem vagyok benne biztos, hogy nem fogunk még egyszer odamenni, ha rossz esetben nem választásokon, hanem forradalommal kell ezt a rendszert megdöntenünk. A nyomásgyakorlás minél később jön, annál keményebbnek kell ugyanis lennie" - nyilatkozta Hadházy Ákos, a Momentum egyik politikusa.