A gyanú szerint egy kozmetikus közvetítésével juttatott védettségi igazoláshoz egy háziorvos és asszisztense olyan embereket, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat tett feljelentést a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán három nő ellen, mert a gyanú szerint

jogosulatlanul és engedély nélkül védettségi igazolványhoz juttattak

tizenhárom olyan embert, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást.

Fizettek az oltás nélküli igazolásokértForrás: Police.hu

A jelentkezőknek még az orvosi rendelőben sem kellett megjelenniük, mert az irataikat a kozmetikusként dolgozó nő adta át az orvosi asszisztensnek. Az adatokat az orvos tudtával, az ő jogosultságát használva rögzítette a rendszerbe a nő. A csalásért pénzt kaptak. Volt, aki 100 ezer forintot fizetett nekik az igazolás kiállításáért közvetítőn keresztül.

A BRFK nyomozói az orvosi rendelőt és a három nő lakását is átkutatták. Lefoglaltak 4,22 millió forintot, 580 eurót, de informatikai eszközöket, oltási igazolványokat és egyéb orvosi iratokat is.

Uniós védettségi igazolványok, amelyeket jogosulatlanul kaptak meg oltatlanokForrás: Police.hu

A 60 éves orvost és 45 éves asszisztensét tizenhárom-rendbeli védettségi igazolással visszaélés és hétrendbeli vesztegetés elfogadása, a 42 éves közvetítőt pedig kilencrendbeli bűnsegédként elkövetett védettségi igazolással visszaélés és egyrendbeli vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindannyian szabadlábon védekeznek.