Sikkasztott a munkahelyéről, majd betört az épületbe, miután kirúgták

rendőrautó rendőrség letartóztat
illusztráció
Vágólapra másolva!
Sikkasztással, lopással, és számos más bűncselekmény elkövetésével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki először munkahelyéről sikkasztott, majd betört az épületbe, miután kirúgták.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 53 éves férfi több mint 8 éve dolgozott egy veszprémi épületgépészeti cég kereskedelmi ügyintézőjeként, és ezen túl mellékes munkákat is elvállalt, melyekhez olyan termékeket használt, amelyeket a munkaadója forgalmazott. Visszaélve azzal, hogy feltűnés nélkül hozzáfér a cég árukészletéhez,

2019-ől 2020 januárjáig folyamatosan lopott el árucikkeket.

Hogy ez ne derüljön ki, tavaly januárban a több mint 3,5 millió forintos leltárhiányt hamis számlákkal igyekezett leplezni.

Miután fény derült a sikkasztásra, a férfit tavaly februárban kirúgták. A pénze így elfogyott, ezért egy hónap múlva éjszaka, záróra után visszament volt munkahelyére.

A helyismeretét kihasználva bejutott a raktárba, lyukat fúrt a széf oldalába, és elvitt belőle 1 100 000 forintot, amely a nyomozás során szinte teljes egészében előkerült a lakásából.

Nyáron Balatonfüreden volt a férfi, amikor a sétányon talált egy hátizsákot, amelyből kivette a tulajdonos bankkártáját és

csaknem tucatszor vásárolt vele különböző üzletekben alkalmanként 40 ezert forintért.

Miután a kártya tulajdonosa letiltotta a kártyáját, a férfi összetörte és kidobta egy kukába.

A férfi terhére rótt bűncselekmények között szerepel az is, hogy tavaly májusában engedély nélkül betört rokona csopaki présházába. Több éjszakát is eltöltött ott, emellett forgalomból kivont autójával rendszeresen közlekedett úgy, hogy arra egy másik autó rendszámát felszerelte. Az ügyészek a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványtozták a Veszprémi Járásbíróságnál.