Egy budapesti nő több barátjától és ismerősétől is kért kölcsön és az évek alatt összesen több mint 20 millió forintot kapott tőlük. A kölcsönt nem törlesztette, a fedezetként felajánlott házak és autók pedig sosem volt az övéi.

A rendőrség 2019-ben indított eljárást csalás miatt, miután egy nő feljelentette a barátnőjét, aki nem adta vissza neki a kölcsönadott millióit.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő legalább 5 ismerősnék tartozik, összesen több mint 20 millió forinttal. Miután kölcsönkért a barátaitól azt kérte tőlük, hogy a társaságban ne említsék a dolgot. Fedezetként felajánlotta a korábbi cége teherautóit, családi házát és a lakását is. De kiderült, hogy már régen nem az övé egyik sem.

Az 56 éves L. Gabriella kihallgatása közben beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy a pénz arra kellett, hogy újraindítsa a cégét, a barátai szerint azonban magára, többek között luxusutazásokra költötte. A rendőrök csalás miatt indítottak nyomozást a nő ellen, amit mostanra befejeztek. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el az ügyészségre.