Öt helyen, összesen kilenc férfit vett őrizetbe a rendőrség hétfőn, akiket azzal gyanúsítanak, hogy külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket. A pénzt azonban elvették az áldozataiktól, és voltak olyan nők, akiket fenyegettek és bántalmaztak is.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a „Körös" Közterületi Támogató Alosztály rendőrei összehangolt akció keretében december 21-én elfogtak kilenc férfit, akik a gyanú szerint abból éltek, hogy külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket, és az így szerzett bevétel jelentős részét elvették tőlük - írja keddi közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban csaptak le, az elfogásokban segítséget nyújtottak a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is.

Az interneten adták fel a fényképes hirdetéseket

A rendelkezésre álló információk szerint 

voltak olyan nők, akiket a közvetítéssel foglalkozó férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, és a szabadságukban is korlátozták. 

A nyomozás jelenlegi adatai alapján internetes oldalakon keresztül adták fel a fényképes hirdetéseket a nőkről, így közvetítették és szervezték meg a találkozókat a szexpartnerekkel.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott kutatás során a rendőrök készpénzt, arany ékszereket, járműveket foglaltak le, és zár alá vettek több ingatlant, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat is.

Forrás: Police.hu

– A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a kilenc férfi ellen emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket. Emellett a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak még hány kizsákmányolt nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak és a bevételük egy részét odaadják nekik – írják a közleményben.