Betört egy csákvári üzletbe egy férfi, majd több százezret lopott

Vágólapra másolva!
A rendőrök másfél órán belül elfogták a tolvajt.
Vágólapra másolva!

December 21-én hajnalban Csákváron történt betörésről érkezett bejelentés a rendőrségre. A telefonáló elmondta, 1 óra körül érkezett csákvári üzletéhez, hogy az árukat lepakolja. Észrevette, hogy az épület ajtaja nyitva volt. Elsőként arra gondolt, hogy elfelejtette bezárni . Beljebb lépett és felkapcsolta a villanykapcsolót, de hiába. Ezért elemlámpát vett magához, majd a következő pillanatban

zajt hallott a raktár felől. Körbevilágított a fényforrással, és észlelte, hogy idegenek jártak nála, akikmindent felforgattak. A raktárba lépve egy számára látásból ismerős férfit pillantott meg.

Kérdőre vonta az idegent, aki

magyarázkodni kezdett, majd mindent tagadott.

Forrás: Police.hu

Mint később kiderült, a betörő kapcsolta le az áramellátó automatát és a főkapcsolót is. Mire a tulajdonos ezeket mind visszakapcsolta, addigra az elkövető eltűnt. A kasszából több mint százezer forintot vitt el. A sértett megfelelő fényforrás mellett észlelte azt is, hogy a betörő az első ajtót berúgva, a másikat pedig kifeszítve hatolt az épületbe.

Forrás: Police.hu

A bejelentést követően a rendőrök egyenesen az üzlethez mentek, ahol Konstantin Fanni rendőr az áldozat elmondása alapján azonosította a feltételezett elkövetőt.

Felkutatására és elfogására nyomkövető kutyát is bevetettek.

Az állat az elkövetés helyszínétől néhány száz méterre lévő családi házhoz ment, amelynek kapuja előtt jelzett.

Az ingatlanban a rendőrök rátaláltak a férfira, amint részegen feküdt a heverőn. A rendőrök elfogták és kihallgatták. Miközben átvizsgálták a ruháit, több több mint százezer forintot találtak, melyet lefoglaltak.

A 26 éves férfi ellen a Bicskei Rendőrkapitányságon lopás miatt indult büntetőeljárás - írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu