Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő család három tagja ellen, mert rátámadtak a velük szemben intézkedő rendőrökre. 

December 19-én egy nyírségi család meglehetősen sok alkohol elfogyasztásával járó bulit tartott egyik gyermekük születésnapja alkalmából. Amikor az ital fogyni kezdett, a rokonok közül többen átmentek a közelben lakó kocsmároshoz. Jogtalanul bementek a zárt udvarra és alkoholt követeltek, amit nem kaptak meg. A kocsmáros kihívta a rendőröket, akik a hangos zene miatt és a várható újabb jogsértés megelőzése céljából intézkedni kezdtek.

Eközben a családba tartozó, akkor már részef 16 éves fiú és 50 éves anyja visszament a kocsmároshoz. A kaput bezárni készülő feleségét a földre lökték és ütni-verni kezdték a rendőrök szeme láttára.

A rendőrök éppen lefogták a kamaszt, amikor a fiú 19 éves nővére odalépett és 

lábon rúgta az egyik rendőrt,

miközben számos jelenlévő indulatosan és ellenségesen kiabált az intézkedés miatt.

A rendőrök figyelmének megoszlását kihasználva a lefogott kamasz kiszabadult a fogásból, magához vett egy 90 centiméter hosszúságú fejszét, és halálos fenyegetések közepette azt kiabálta, hogy takarodjanak onnan rendőrök. Eközben a gyerekek anyja egy könnyfakasztó spray-t hozott elő és közölte, hogy használni fogja.

A lánya is bekapcsolódott a fenyegetőzésbe, míg a fia a fejszét lengette és egy nagytestű kutyát kötött a bejárati ajtó elé, hogy ne tudjanak bemenni.

A rendőrök erősítést kértek. Amíg ez nem érkezett meg, a rokonok folyamatosan fenyegetőztek és megakadályozták az intézkedést. Az erősítéssel viszont helyre állt a rend. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatta ki mindhárom támadót, majd indítványozta letartóztatásuk elrendelését. A nyomozási bíró egyetértve ezel az ügyészi indítvánnyal, elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.