Szabályszegő sofőrökre csaptak le a rendőrök Somogy megyében

Vágólapra másolva!
Több Somogy megyei településen is szűrtek ki a forgalomból olyan sofőröket, akik jogosítvány nélkül, részegen vezettek, ráadásul forgalomból kivont autókat. Az egyik férfit három nap alatt kétszer is tetten érték a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A rendőrök

december 19-én Balatonlellén igazoltattak egy sofőrt, és megállapították, hogy az általa vezetett kocsit ideiglenesen kivonták a forgalomból, nem rendelkezett gépjármű-felelősségbiztosítással, a sofőrnek nem volt jogosítványa, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív értéket jelzett.

A 31 éves abonyi férfit a fonyódi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

A férfi

december 21-én éjfél körül, frissen szabadulva a fogdából ismét a korábbiakhoz hasonló módon indult útnak, de a rendőrök ez alkalommal is lecsaptak rá. Az alkoholszonda ezúttal is pozitív értéket mutatott nála, ezért a rendőrök elfogták,

további mintavétel céljából a Fonyódi Rendőrkapitányságra vitték, ahol őrizetbe vették, és ellene az ittas vezetés miatt büntető, a közlekedési szabályszegésekért pedig szabálysértési eljárás indult ellene.

Forrás: Police.hu

A nagyatádi rendőrök szintén

december 21-én estefelé Böhönyén ellenőriztek egy sofőrt. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, emellett megállapították róla, hogy korábban eltiltották a járművezetéstől.

A rendőrök az 45 éves nemesvidi férfit a Nagyatádi Rendőrkapitányságra vitték, ahol az ittas vezetés, és eltiltás hatálya alatt történő vezetés miatt miatt büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

A marcali rendőrök

december 22-én 16 óra 20 perckor Somogyszentpálon intézkedtek egy helyi férfival szemben, aki egy forgalomból kivontautót vezetett. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr soha nem rendelkezett jogosítvánnyal, az alkoholszonda pedig pozitív értéket mutatott nála.

A rendőrök a 33 éves sofőrt elfogták és a Marcali Rendőrkapitányságon hallgatták ki, majd őrizetbe vették, az ittas vezetés miatt pedig közigazgatási eljárást indítottak ellene.

A Somogy megyei rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján

május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a sofőrök, akik nem rendelkeznek jogosítvánnyal. Azok a sofőrök, akik részegen vagy bódultan vezetnek, nemcsak saját, de mások életét is veszélyeztetik

- írja a Police.hu.