Eddig összesen 61 omikronos esetet azonosítottak Magyarországon

Pécs, 2021. december 22. Beoltanak egy fiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával Pécsen, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ oltópontján 2021. december 22-én. December 15-én országosan megkezdődött az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Újabb 46 omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában. Magyarországon így összesen 61 főre nőtt az igazoltan omikron variánssal fertőzöttek száma. A szervezet továbbra is az oltás felvételére bíztatja az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a korábban oltottakat - írja a koronavirus.gov.hu.
Vágólapra másolva!

Az omikron már több európai országban erősen terjed és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert a szakmebereknek még nincs kellő számú klinikai tapasztalata.

A Népegészségügyi Központ továbbra is kéri az oltatlanokat az első oltás mielőbbi felvételére és a korábban oltottakat a megerősítő felvételére, mert minden vírusvariánssal szemben jóval nagyobb a védelem az oltással, mint anélkül.

Beoltanak egy fiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával Pécsen, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ oltópontján 2021. december 22-én Forrás: MTI/Varga György

A kiemelt kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár az első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással.

Januárban ismét több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.