A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint felhős és esős lesz a háromnapos hétvége. Ónos eső miatt több megyére is riasztást adtak ki.

Szenteste napján reggelig északkeleten  többfelé lehet havazás, majd ónos eső, máshol eső.  Napközben a délnyugati területeken szakadozottabb lesz a felhőzet, máshol marad a borús idő, és szórványosan lehet eső, szitálás. Sokfelé megerősödik a délnyugati szél. 2 és 12 fok között alakul a hőmérséklet - délnyugaton lesz a legenyhébb idő. Éjfél körül marad az erősen felhős vagy borult idő, elszórtan lehet szitálás. +5 fok körül alakul a hőmérséklet ekkor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Pest és Nógrád megyére, valamint elsőfokú figyelmeztetést

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Fejér,
  • Hajdú-Bihar,
  • Heves,
  • Komárom-Esztergom,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg
  • és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az ónos esőre való tekintettel azt kéri az autósoktól, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról, és aki teheti, ne induljon el ott, ahol riasztás van érvényben. 

Ha elkerülhetetlen az utazás, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és egy kis ételt, arra az esetre, ha elakadnának, vagy hosszabb ideig kellene várakozni. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot 

- írták.

Karácsony első napján erősen felhős, párás, néhol tartósabban ködös idő lesz. Délen sokfelé, máshol szórványosan várható eső, amit egészen északkeleten havas eső, hó válthat fel. Marad a nagy hőmérsékleti kontraszt: 2-11°C valószínű délután. 

Karácsony második napján reggel délen még eshet az eső, majd átmeneti csapadékszünet, egyben ködös időszak következik. Késő délután délnyugat felől aztán újabb esőfelhők érkeznek. +1 és +7 fok között változik a hőmérséklet. Az északkeleti szél megélénkül.