Megállapodott a kormány a katolikus egyházzal a katolikus felsőoktatási intézményekről

Nógrád megye templomok felújítása galéria
Nógrádszakál, 2021. április 13. Feszület a nógrádszakáli római katolikus templom előtt 2021. április 13-án. A templom felújítását első ütemben 30 millió forintos támogatással, a második ütemben újabb 80 millió forinttal segíti a kormány. Nógrád megyében mintegy 700 millió forintból 51 templom újul meg - jelentette be Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ezen a napon a templom előtt tartott sajtótájékoztatón. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a kormány megállapodást kötött a katolikus fenntartású felsőoktatási intézményekre vonatkozóan - tájékoztatta az MKPK az MTI-t. A dokumentumot Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken írta alá Budapesten.
Vágólapra másolva!

- tudatták a közleményben.

A dokumentum az egyház és a kormány között 2010-ben létrejött "átfogó megállapodás vonatkozó részét módosítja" - írták.

Az eseményen jelen volt - mások mellett - Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, illetve Tóth Tamás, az MKPK titkára - tették hozzá.
Magyarországon tizenegy katolikus fenntartású felsőoktatási intézmény működik, köztük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Gál Ferenc Egyetem, valamint nyolc főiskola. Az intézményekben jelenleg összesen csaknem 18 ezer hallgató tanul - közölték.