A kormány az adó-visszatérítéssel soha nem látott mértékben támogatja a magyar családokat - videó

ZSIGÓ Róbert
Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!
2022-ben a személyijövedelemadó-visszatérítéssel segítjük a családokat a gyermeknevelésben. Lesznek, akiknek ez év végéig ehhez ki kell tölteniük egy nyilatkozatot. Elmondjuk, hogyan - tájékoztat Magyarország Kormánya Facebook-oldalán közzétett videójában.
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert, a családokért felelős parlamenti államtitkár a kormány Facebook-oldalára feltöltött videójában közölte, hogy korábban nem látott mértékű anyagi segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok 2022-ben.

Zsigó Róbert, a családokért felelős parlamenti államtitkár Forrás: MTI/Illyés Tibor

A gyermeket nevelő szülőknek visszatérítjük az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig

- hangsúlyozta az államtitkár.

2010 előtt a baloldali kormányok a válság idején elvették, megnyirbálták a családtámogatásokat. A parlamenti államtitkár emlékeztetett, hogy a polgári kormány a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben sem elvett a családoktól, hanem minden eszközzel támogatják őket. Az intézkedés mintegy 1,9 millió szülőt érint, és közel 600 milliárd forintos bevételt jelent a családoknak, ez személyenként elérheti akár a 800 ezer forintot is - hangsúlyozta a családokért felelős parlamenti államtitkár.

A kifizetés a családi pótlékban részesülő szülőknek automatikus. Az ő részükre a NAV arra a címre, illetve számlaszámra utalja, vagy postázza az összeget, ahová a családi pótlék is érkezik

- húzta alá Zsigó Róbert.

Az államtitkár emlékeztetett, arra, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők részére a visszatérítés nem automatikus, nekik egy nyilatkozatot kell kitölteniük.

Ezt a nyilatkozatott a NAV honlapján "Visszaadó nyilatkozat" néven találják.

Ide kattintva elérhető a szükséges nyilatkozat a NAV honlapján.

- zárta nyilatkozatát Zsigó Róbert, a családokért felelős parlamenti államtitkár.