Jakab Péter a szék alá esik és társai - az év legviccesebb videói - 1. rész

Vágólapra másolva!
2021-ben is rengeteg mulatságos percet szereztek nekünk a baloldal politikusai. Volt itt minden: Fekete-Győr megfürdette az elektromos rollerét, Jakab Péter mellé ült a széknek, Karácsony Gergely hiperpasszív lett mindenben, Márki-Zay Péter pedig versenyt beszélt összevissza a sajtósával. Összegyűjtöttük a legmulatságosabb jeleneteket. Cikkünk első része.
Vágólapra másolva!

Eljött az év utolsó napja, ezért éppen ideje visszanézni a baloldal legviccesebb 2021-es pillanatait.

Így alázta magát Fekete-Győr

Elsőként Fekete-Győr András, bukott Momentum-elnök egyik legviccesebb kijelentését elevenítjük fel. Egy baloldali youtuber - VV Zsolti - csatornáján jelent meg egy videó arról, hogy a Momentum elnökével beszélget autózás közben. A felvételen Fekete-Győr arról mesélt, hogy

volt egy elektromos rollere, ami nagyon koszos volt, és gondolta, hogy lemossa, ezért betette a zuhany alá.

A roller elektronikus rendszere pedig meglepő módon feladta a küzdelmet, és tönkrement. VV Zsolt láthatóan szintén megdöbbenve fogadta a történetet, és ironikusan csak annyit kérdezett a politikustól,

Fekete-Győr emellett akkor is emlékezeteset alkotott, amikor a baloldali propagandista, Gulyás Márton műsorában járatta le magát. Az alábbi videóban a bukott pártelnöknek azokat a válaszait vágták össze, amikor megakadt, vagy nem tudott választ adni az egyébként nem túl bonyolult kérdésekre. A Momentum volt elnökének az interjú során körülbelül 40-szer okozott nehézséget a válaszadás.

Nem jött be Szél rappelése

Idén azt is láthattuk, hogy Szél Bernadett rappeléssel próbált támogatókat szerezni a Gyurcsány-show egyik szereplőjének.

– ezzel a figyelmeztetéssel posztolta Szél Bernadett műsorát Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Íme a videó:

Szél akciója nem aratott nagy sikert, mert Csordás Anett vesztett.

Karácsony a hiperpasszív

Az év legviccesebb, és egyben legszánalmasabb megmozdulásait Karácsony Gergely adta elő. Emlékezetes marad, amikor arról kérdezték, miért nem tud angolul, akkor azt felelte:

Ilyen fogalom persze nem létezik a nyelvtudásban. Karácsony ahelyett, hogy elkezdene végre igazat mondani, inkább szánalmas magyarázkodásba kezdett, és újabb nevetséges hazugságokba keveredett.

Később is megkérdezték erről a főpolgármestert, akkor azt mondta, hogy inkább fejleszteni kell az angolját.

Majd pedig elmenekült az angol nyelvű kérdések elől Karácsony Gergely - a főpolgármester válaszok helyett az önkormányzat egyik folyosója felé vette az irányt, a Városháza biztonsági őrei pedig elállták a Pesti TV stábjának útját, hogy a riporter ne kérdezhessen.

Meglehetősen nevetséges volt az is, amikor Gyurcsány krákogással jelzett Karácsonynak, hogy ne válaszoljon egy újságírói kérdésre.

Karácsony azzal is kinevettette magát, hogy még augusztusban délelőtt fél 10-kor álmosan, egy kávé mellől facebookozott. Az egész ügy miatt később újabb hazugságspirálba taszította magát a főpolgármester.

Mit művelt a baloldal legnagyobb bohóca?

A baloldal legnagyobb bohóca, Jakab Péter is sokszor megnevettett minket. Országos híre lett annak, hogy Jakab meg akart verni egy melóst, de végül a munkatársa meggyőzte, hogy ez nem lenne jó ötlet.

A december 14-i parlamenti ülésen pedig annyira kínosan érezte magát attól, hogy egy bohóc szettet kapott ajándékba Tállai András államtitkártól, hogy a saját széke mellé ült vissza.

Jakab azzal is roppant nevetségessé tette magát, hogy az előválasztási kampány során egy régebbi, kissé kopott kocsival játszotta a nép gyermekét, de kiderült, hogy a használt egyszerű autó mögött ott parkolt a saját kocsija, méghozzá személyi sofőrrel.

Márki-Zay és sajtósa azt sem tudják, miről beszélnek

Az év egyik legviccesebb jelenete persze mindezek mellett az volt, amikor Márki-Zay Péter baloldali listavezető és segítője, Simon András sem tudta pontosan megmondani, miről is akarnak népszavazást rendezni.

Roppant sokan nevettek azon is, amikor Márki-Zay Péter és tanácsadója, Kész Zoltán elutazott Varsóba tárgyalni „jó néhány emberrel". A hódmezővásárhelyi polgármester a videó elején azonnal átadta a szót tanácsadójának, hiszen ő szervezte le a találkozókat. „No, hát elsősorban, ööö, a mai nap találkozunk Bog, ö, Simon, aaa, mmm... Hirtelen akartam mondani... Holowniával, aki a 2020-as elnökválasztáson is indult Lengyelországban".

Hamarosan folytatjuk!