Nyugodt karácsonya volt az egészségügynek

Miskolc, 2021. december 23. Egy lányt beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. december 23-án. December 15-én országosan megkezdődött az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Elég nyugodt, szinte békebeli karácsonya volt a magyar egészségügynek ahhoz képest, hogy más országokban a koronavírus milyen nagy terhelést okozott - mondta Wikonkál Norbert Miklós, a budapesti Honvédkórház főigazgatója.
Vágólapra másolva!

Wikonkál Norbert Miklós az M1 aktuális hétfő reggeli műsorában kihangsúlyozta: egyre több ország híradásában lehet látni, belátták, hogy a harmadik oltás beadásának késői megkezdése hiba volt.

- mondta a főigazgató.

Egy lányt beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával Forrás: MTI/Vajda János

Wikonkál szerint messze a harmadik körös oltások vezetnek, de sokan vannak, akik meggondolják magukat, és most kérik az első vagy a második oltást.

A főigazgató azt is mondta, hogy orvosként, apaként és felelős polgárként csak azt tudja mondani, hogy a gyermekeknek is meg kell kapniuk az oltást, mert a fertőzési láncot így lehet megtörni.

A Honvédkórház főigazgatója arról is beszélt, hogy az

Európában egyre több helyen dominánssá való omikron-variáns által relatíve kedvezőbb irányt vett a koronavírus-járvány,

hiszen az ugyan sok embert ér majd el, de kevésbé okoz megbetegedést. Hozzátette: szinte biztos, hogy hamarosan elindul az ötödik hullám, és a cél továbbra is a lapos járványgörbe.