A gyerek vette fel a kábítószer-rendelést egy keceli családban

Vágólapra másolva!
Az öttagú család dizájnerdrogokat árult, a rendeléseket egy gyerek vette fel a vevőktől, amit továbbított a felnőtteknek - írta közleményében a Bács megyei ügyészség.
Vágólapra másolva!

Az öttagú keceli család négy felnőtt tagja 2018. és 2020. között az alkalmi munka mellett abból élt, hogy az asszony börtönben ülő testvérének vevőkörét átvéve „bika" drogot és „kristályt" árult.

A megrendelések fogadásába és a vevőkkel való levelezésbe bevonták a kiskorú gyermeküket is. A szintetikus drogok beszerzése 2018-tól a 2020 nyarán történt elfogásukig a családfő feladata volt és ő végezte konyhai mérlegen a kiadagolást is.

Ezután két nagykorú fiával együtt 0,1-0,2 grammos csomagokat készítettek, amit 1.000,- Ft/adag áron adtak el.

A lefoglalt pénz Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A vevők az egyik közösségi levelezőrendszeren illetve sms-ben küldték el megrendeléseiket, amiket a család kiskorú gyermeke fogadott, majd

a szülőkkel való egyeztetés után az anyag milyenségéről, a szállítás időpontjáról és módjáról szintén ő küldte el a tájékoztatást.

Vevőkörükbe tartozott több tizennyolc év alatti fiatal is, akik napi vagy heti rendszerességgel alkalmanként 3-10 adagot vettek tőlük. Az alufólia paketteket a család felnőtt férfitagjai vitték el személyesen, míg a lakásukon megjelenő vevők az asszonynak fizették ki az átvett dizájner drog árát.

A kiskőrösi rendőrök a család házában tartott kutatás során droggal szennyezett mérlegeket, szívószálat, továbbá

az asszony ruházatában több millió forint készpénzt találtak,

amit lefoglaltak.

Az ügyészség a család négy nagykorú tagját kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. A szülőknek kiskorú veszélyeztetése miatt is felelniük kell.