Három megyében újra életbe lépett a legmagasabb fokú riasztás ónos eső miatt. Hasonló arcát mutatja az időjárás kedden is, szerdától azonban enyhülni fog az idő - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyében is elrendelte hétfőre a legmagasabb, vagyis a harmadfokú riasztást ónos eső veszélye miatt. Bács-Kiskun, Békés és Csongárd-Csanád megyében vörös; Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékben pedig másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetés van érvényben. 

Hétfő: Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de a középső tájakon szakadozott lesz a felhőzet, és itt pár órás napsütés is lehet. Az ország déli, majd délkeleti, keletiterületein többfelé várható havazás, ónos eső, havas eső. -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd: Erősen felhős, párás időre számíthatunk. Elszórtan fordulhat elő szitálás, ónos szitálás, vagy hószállingózás. Reggel 0, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk. A délies szél néha megélénkül.

Autóra fagyott ónos eső NagykanizsánForrás: MTI/Varga György

Szerda: Északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és több hullámban várhatók esők, északkeleten havas eső, hó is előfordulhat. A délnyugati szél élénk lesz. 2-9 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és nyugat, északnyugat felől újabb nedves levegő érkezik hazánk térségébe, ezért többfelé, több alkalommal lehet eső. 4 és 14 fok között változik a hőmérséklet. A nyugati, északnyugati szél megerősödik.

Szilveszter napja: Az erős északnyugati szél hatására lassan csökken a felhőzet, már csak eleinte lehet záporeső. 5-15 fok közötti enyheséggel búcsúzhat az év.