Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a két férfit, akik részegen, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül vitték el az autóját.

A büntetett előéletű, fiatalabb férfit a bíróság korábban ittas vezetés miatt eltiltotta a vezetéstől. Ennek ellenére a férfi októberben a lakóhelye közelében, beült egy nyitva felejtett kocsiba, és egy balatonlellei kocsmába hajtott.

A férfi a presszóban sokat ivott, és közben elmesélte az egyik barátjának, hogy engedély nélkül hozta el az autót. Az idősebb férfi már szintén részeg volt, amikor a presszóból kinézve meglátta biciklivel közlekedő élettársát, ezért kiment az épületből, és az ismerőse által lopott kocsit jogosítvány nélkül vezetve a nő után indult. A férfi nem jutott messzire, mivel a rendőrök elfogták, pár órával később pedig társát is, aki egy az iszogatást befejezve a lopott kocsival haladt volna otthona felé.

Forrás: Ügyészség

A fonyódi bíróság ítéletében a többszörös visszaeső férfival szemben 3 év börtönbüntetést, 3 év és 5 év vezetéstől eltiltást szabott ki, míg társa 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést és másfél év vezetéstől eltiltást kapott.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetett előéletű vádlott esetében fellebbezett.