Márki-Zay Péter nyilatkozataiból egyértelművé vált, hogy ha a baloldal hatalomra kerülne, elvennék a 13. havi nyugdíjat - mondta a Fidesz-frakció szóvivője szerdán, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Halász János szerint az ellenzéki előválasztáson nyertes miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter "bevallotta, hogy teljesen helyénvalónak tartja azokat a megszorító intézkedéseket, köztük a 13. havi nyugdíj elvételét, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett".

Majd kijelentette, hogy szerinte az a baj, hogy rendkívül nehéz megszüntetni a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést. De ennél tovább is ment, egyenesen böszmeségnek nevezte, hogy a Fidesz-KDNP visszaadja az időseknek a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat" - tette hozzá.

A politikus szerint Márki-Zay Péter kijelentéseiből "tisztán látjuk, hogy a baloldal nemcsak beengedné a migránsokat, megszüntetné a minimálbért és a rezsicsökkentést, hanem a 13. havi nyugdíjat is elvonná az idősektől".

Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben, 2019. december 9-én. MTI/Mohai BalázsForrás: MTI/Mohai Balázs

"Nem hagyhatjuk, hogy visszatérjen a múlt, hiszen Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra" - fogalmazott videónyilatkozatában Halász János.