Négy ember meghalt, amikor vonattal ütközött egy autó Tapolcán

tapolca vonatbaleset
Tapolca, 2022. január 1. Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Négyen meghaltak, egy ember életveszélyesen megsérült szombat délelőtt Tapolcánál, ahol egy vonat és személygépkocsi ütközött - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi tájékoztatás szerint: a baleset Tapolca közigazgatási területén, a 7345-ös számú úton egy vasúti átjáróban történt.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint

a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves nőt pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett Forrás: MTI/Varga György

A Mávinform a vasúttársaság honlapján közölte: a Tapolcáról Budapestre 9 óra 34 perckor indult sebesvonat Kisapáti közelében ütközött egy személygépkocsival. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az átkelőben a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg - tették hozzá.

Frissítés: Befejezték a helyszínelést

Befejezték a helyszínelést Tapolcánál, ahol korábban négyen meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében - közölte a Mávinform szombat délután a Facebook-oldalán.

Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget között ismét közlekedhetnek a vonatok.

A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon a délután folyamán helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.