Az Amerikai Népszava Márki-Zay nyugdíjasgyalázásáról: egy amatőr idióta járatja le önmagát és a többi baloldali pártot

MÁRKI-ZAY Péter ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ FOTÓ KÉPKIVÁGÁS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
„Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. [...] Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik?" – fogalmaz a baloldali Amerikai Népszava nevű portál, szemlézte a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origo is írt, Márki-Zay szerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Bár arról még nem tudni, hogy Márki-Zay Péter szövetségesei mit gondolnak a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéséről, a Kutyapárt elnöke „parasztságnak" nevezte közösségi oldalán a baloldali politikus megnyilvánulását. De az Amerikai Népszava is felháborodását fejezte ki a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentése miatt.

"Ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása"

Az Amerikai Népszava „Az amerikai elnök másfél perces, Márki-Zay Péter húszperces újévi köszöntőt mondott" címmel írt cikkével reagált Márki-Zay Péter újévi köszöntőjére. A portálon megjelent írás számos ponton kritizálta a baloldal miniszterelnök-jelöltjének beszédét. „Márki-Zay unalmasan és érdektelenül előadott közhelygyűjteménye nemcsak szerkesztetlen, de több részében meggondolatlan, alaptalan és az egész súlytalan volt" – írták egy ponton.

Másutt a portál úgy fogalmazott: „ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása. Azt kell mondanunk, hogy

„A legteljesebb mértékben vállalhatatlan egy humanista demokrata számára"

A portál cikke szerint a legfelháborítóbb azonban talán mégis az a kijelentése volt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, hogy elmondta, szerinte nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot.

– olvasható az Amerikai Népszaván megjelent cikkben.

Mint írják: „ez a kijelentés felháborító, a legteljesebb mértékben elfogadhatatlan. Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. De nem az. Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik? Nincs egyetlenegy vállalható megnyilvánulása ennek az embernek" – zárja sorait a portál.