Az Idősek Tanácsa szerint teljes esztelenség Márki-Zay Péter nyugdíjasokat gyalázó kijelentése

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian prime ministerial candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay, gives a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter gyakorlatilag már minden társadalmi csoportot vérig sértett – reagált a Magyar Nemzetnek Ábrahám Katalin a baloldal miniszterelnök-jelöltjének tegnapi kijelentésére.
Vágólapra másolva!

Az Idősek Tanácsának tagja szerint a politikus kijelentése „teljes esztelenség", a vírus pedig nem pártszimpátia alapján válogat, mindenkire veszélyes lehet.

Korábban a Magyar Nemzet is megírta, hogy Márki-Zay tegnap a Facebookon közvetített újévi köszöntőjében arról beszélt, hogy a baloldalnak azért lehet több esélye nyerni az idei országgyűlési választásokon, mert az idős választópolgárokat „megtizedelte" a koronavírus-járvány, köreikben pedig hagyományosan magasabb a jobboldal támogatottsága.

Márki-Zay Péter Forrás: AFP/John Thys

A kormány tanácsadó testületeként is működő Idősek Tanácsának tagja úgy véli, hogy a nyugdíjasok széles társadalmi réteget alkotnak Magyarországon, így érthető, hogy minden politikai szerveződés számítana a szavazataikra.

Márki-Zay Péter célzott sértései, amikkel a nyugdíjasokat támadja, ebből a szempontból is érthetetlenek – mondta Ábrahám Katalin.

Ismert, a baloldal jelöltje korábban a 13. havi nyugdíjról is úgy nyilatkozott, hogy azt nagyon nehéz visszavonni, ha egyszer egy kormány már bevezette.