Újabb 150 ezer adag gyerekeknek szánt vakcina érkezik januárban

koronavírus, oltás, gyerek
Miskolc, 2022. január 3. Beoltanak egy lányt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2022. január 3-án. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Ez lesz a második szállítmány a Pfizer 5-11 éves gyerekek oltására alkalmas vakcinájából, ami Magyarországra érkezik. Az újabb adagot keddre várják.
Vágólapra másolva!

A kormány hivatalos tájékoztató oldala szerint a szülők már több mint 62 ezer gyereket regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra, és több mint 48 ezren már fel is vették a vakcinát.

Az első gyerekeknek szánz vakcinaszállítmány december 13-án érkezett. Akkor 138 ezer adag vakcina (69 ezer gyerek oltására elég) oltóanyag érkezett, jelenleg is abból zajlik a gyerekek oltása a kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál.

Januárban összesen 150 ezer vakcina érkezése várható:

január 4-én 48 ezer adag, január 11-én ismét 48 ezer adag, január 18-án 54 ezer adag.

A regisztrációs honlap és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van a gyerekek oltásához.

Beoltanak egy lányt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház oltópontján Forrás: MTI/Vajda János

A szülők a házi gyermekorvostól is kérhetik az oltás beadását. A gyermekeknél is három hetes különbséggel kell beadni a második oltást - írják.