Nyugdíjasok gyalázása, halálkampány - Gyurcsány bakot lőhetett Márki-Zayjal

Vágólapra másolva!
Nincsen lassan már olyan társadalmi csoport, amelyet ne bántott volna meg Márki-Zay Péter, az új évet pedig a nyugdíjasok gyalázásával kezdte - monda Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője az Origónak annak kapcsán, hogy a baloldal listavezetője gyalázatos halálkampánnyal indította 2022-t. A szakember szerint mindezek mellett Gyurcsány Ferenc érezhetően már megbánta, hogy lecserélte Karácsonyt, aki ugyan bukdácsolt, de ennél azért profibb volt, nem elég ugyanis ugyanazt felmondani, mint amit a DK-vezér szeretne, kell hozzá egy minimális értelmi képesség is.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay már számos alkalommal elmélkedett azon az elmúlt hónapokban, hogy szerinte az idős emberek inkább a Fideszre szavaznak, de a járvány őket megtizedeli, és ez a baloldalnak jó. Mindezt 2021. november 7-én az olasz La Repubblicának is elmondta. Akkor a baloldali lap interjút készített Márki-Zay Péterrel. Ebben az akkor Gyurcsány Ferenc által frissen kiválasztott jelölt elsősorban arról beszélt, hogyan nyerné meg a 2022-es választást. Az interjú egy pontján Márki-Zay Péter a következőket mondta, hogy a kormánypártok most 48 százalékon állnak, de egyre csökkennek. Rájuk az idősebb generáció szavaz, amelyet megtizedelt a Covid.

2022. január elsején, az újévi "köszöntőjére" időzítve Márki-Zay azt mondta: nem érti, hogy „mitől lett volna több szavazója a Fidesznek most, mint volt 2018-ban". A közvélemény-kutatásoknak teljesen ellentmondó, sajátos nézőpontját pedig a következőképpen indokolta: A Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre, állította tehát a baloldali jelölt.

Márki-Zay Péter folytatta a korábbi halálkampányát Forrás: Origo

Maga alatt vágja a fát Márki-Zay

- minderről már Deák Dániel beszélt az Origónak. A XXI. Század Intézet elemzője közölte, hogy a január 2-i, vasárnapi bejelentkezésében kínos magyarázkodásba kezdett ugyan, de ezt a taktikát már megszokhattuk tőle: mindig mond valami bántót, majd elnézést kér vagy letagadja a korábbi mondatait.

Gyurcsányék ügyesebben taktikáznak

Deák szerint a baloldalon is egyre elégedetlenebbek vele, de nem amiatt, amit mond, hanem ahogyan. A Gyurcsány vezette baloldal sem támogatja ugyanis a rezsicsökkentést, nem támogatja a bevándorlás megállítását és nem támogatja a minimálbér emelését sem, de ők ügyesebben taktikáznak, és inkább nem beszélnek róla. Ezt leplezte le még a nyáron Karácsony Gergely, aki egy német lapnak nyilatkozva elmondta, hogy ugyanazt képviselik a bevándorlás ügyében, mint 2015-ben, csak nem írják ki a választási plakátokra, mert tudják, hogy népszerűtlen. Márki-Zayból ez hiányzik, ő benne nincsen meg ez a taktikai érzék. Így hát marad az összevissza beszéd és a magyarázkodás, ami teljesen komolytalanná teszi, ráadásul az internet világában, amikor már mindenkinek van okostelefonja, a korábbi kijelentéseit ezekben a fontos témákban bárki visszanézheti. A 2006-os gyurcsányi recept tehát, ami a hazugságokon alapuló kampányolásról szólt, ma már nem működik - mutatott rá az elemző.

Gyurcsány Ferenc már megbánta, hogy lecserélte Karácsonyt Forrás: MTI/Mohai Balázs/Máthé Zoltán

A XXI. Század Intézet munkatársa szerint Gyurcsány érezhetően már megbánta, hogy lecserélte Karácsonyt, aki ugyan bukdácsolt, de ennél azért profibb volt.

Márki-Zay azonban még egy számot is nehezen tud megjegyezni egy sajtótájékoztatóra készülve, kínosabbnál kínosabbak a megnyilvánulásai - tette hozzá.

Az erről szóló videót alább láthatják

Nem lesz saját frakciója Márki-Zaynak

Gyurcsány Ferenc a hétfői Facebook-bejegyzésével egyértelművé tette, hogy nem akar hetedik frakciót, Márki-Zay tehát teljesen kiszolgáltatott marad neki, emellett a várható választási vereséget is teljesen a baloldal jelöltjére tolta azzal a mondattal, hogy vagy Márki-Zayjal nyernek, vagy sehogy.

A közös listával kapcsolatosan a háttérben komoly viták vannak, Márki-Zay csapnivaló teljesítménye miatt egyre kisebb a valószínűsége, hogy saját frakciót kap majd. A hatpárti megállapodás értelmében azonban a listát Márki-Zaynak kell vezetnie. Ha még ez sem teljesül, akkor az annak a nyilvános beismerése lenne, hogy már a választás előtt elbukott a „kapitány" - zárta Deák Dániel.