Maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ítéltek el egy férfit első fokon, mert megvágott egy másikat motoros fűrésszel a kezében. Ma folytatódik az ügy a másodfokon eljáró Pécsi ítélőtáblán.

Két férfi egy akácfát próbált kivágni 2019 augusztus 9-én, amihez az egyikük egy motoros láncfűrészt használt, amíg a másik kézzel nyomta le a fát.

A Kaposvári Törvényszék szerint

vágás közben a fűrész kiugrott a vágatból és megvágta a fát tartót a mellkasának bal oldalán, illetve a bal hónaljvonalban.

A férfit mentőhelikopter vitte kórházba közvetlen életveszélyes állapotban, ahol azonnal megoperálták. Egy hónappal később bal karjának nagy részét amputálták.

Eközben eljárás indult a másik férfi ellen, aki - a nyomozók szerint - magatartásával mind a munkavédelmi, mind a motoros fűrész kezelésével kapcsolatos, illetve a fadöntésre vonatkozó biztonsági szabályokat megszegte.

A Kaposvári Törvényszék a fűrészt tartót maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben mondta ki bűnösnek, amiért 1 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész eltérő minősítés és amiatt fellebbezett, hogy kapjon hosszabb börtönbüntetést. Az ügy a Pécsi Ítélőtábla elé került.