Dömötör Csaba: A baloldal miniszterelnök-jelöltje a társadalom jelentős csoportjait sértegeti

DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. március 16. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Interjút adott a Magyar Hírlapnak  Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, aki a baloldal gyűlöletkampányáról, a sikeres oltási és védekezési stratégiáról és a gazdasági fellendülésről is beszélt. 
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba, mintegy összegezve az elmúlt évet, elmondta, hogy ha visszanézünk a 2021-es évre, akkor a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatban tavaly karácsonykor még az volt a cél, hogy a leginkább veszélyeztetett, beteg és idős emberek kapják meg a védettséget biztosító oltást. 12 hónap alatt ennél sokkal messzebb jutott az oltási terv, hiszen eddig

- hangsúlyozta a politikus. Ehhez a kiemelkedő teljesítményhez kellett, hogy hazánk minél gyorsabban és minél nagyobb mennyiségben tudjon többfajta vakcinát beszerezni. Dömötör Csaba kitért arra is, hogy a gazdaság újraindítása és a korlátozások feloldásának ütemezése szempontjából nagyon fontos volt a konzultáció a magyar emberekkel.

- összegezte a végeredményt az államtitkár. A magyarok és a kormány számára a járvány megfékezése után a legfontosabb feladat a munkahelyek megőrzése volt.

- mondta el a miniszterhelyettes. A konzultációval kapcsolatban megjegyezte, hogy megadta a kellő alapot a kormányzati döntésekhez, amelyeknek a járvány alatt az egyik legfontosabb céljuk az volt, hogy ne kerüljön sor gazdasági megszorító intézkedésekre.

- hangsúlyozta a politikus. A baloldallal kapcsolatban Dömötör Csaba elmondta:

Dömötör az interjúban szemére vetette a baloldalnak azt is, hogy

egy ilyen súlyos egészségügyi és gazdasági helyzetben a baloldal számára nem Magyarország, hanem a saját kampányuk volt a fontos.

Hozzátette:

Márki-Zay Péter, baloldali miniszterelnök-jelölt azon kijelentéseire reagálva, miszerint Márki-Zay nem csupán a minimálbér-emelést vetné el, hanem a 13. havi nyugdíjat, a rezsicsökkentést, a benzinár-maximalizálást, az államtitkár így fogalmazott:

Majd hozzátette:

Ennek lesz következménye, mint ahogy annak is, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje a társadalom jelentős csoportjait sértegeti. Sértegeti a vidékieket, de még a baloldali szavazók és vezetők sem ússzák meg. Őket ha nem ostobának, akkor árulónak nevezi. Márki-Zay Péter elengedett kézzel minősít társadalmi csoportokat. Nem őszinteség ez, hanem az érzéketlenség ámokfutása.

Brüsszel azon lépésével kapcsolatban, hogy leállították a helyreállítási tervben Magyarország számára járó pénzek kifizetését, Dömötör hangsúlyozta:

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A gyermekvédelmi népszavazás kapcsán az államtitkár nagy vitákra számít a parlamentben, de a kormánypártok számára fontos, hogy a gyerekek szexuális nevelése a szülők kezében maradjon, ők dönthessenek arról, hogy a gyermekük mikor és milyen felvilágosítást kapjon, és ne különböző aktivistacsoportok határozzanak erről.

- mondta el Dömötör Csaba. Arra a kérdésre, hogy milyen további gazdaságélénkítő intézkedésekre lehet számítani a következő időszakban, az államtitkár megjegyezte:

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje kampányát a különböző társadalmi csoportok megsértésével és gazdasági megszorító csomagok bejelentésével kezdte Forrás: AFP/John Thys

Hozzátette: