Fotója buktatta le a hamis magyar útlevéllel utazgató, ukrán csalót - videó

december 30-át érkezett hazánkba a hamis magyar útlevéllel utazató ukrán, hamis útvél, ukrán csaló, BRFK, körözött bűnöző
december 30-át érkezett hazánkba a hamis magyar útlevéllel utazató ukrán
Vágólapra másolva!
Egy ukrán férfi első útja az Egyesült Államokba vezetett a hamis magyar útlevelével. Öt évvel később Lengyelországban fogták el. Már Budapesten van.
Vágólapra másolva!

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren december 30-án adták át a budapesti rendőröknek azt a férfit, aki évekkel ezelőtt követett el bűncselekményt Magyarországon. 2017-ben nyomozni kezdtek amiatt, mert több ügyintéző

ismeretleneknek valótlan okmányokat állított ki jogosulatlanul egy budapesti okmányirodában.

A 46 éves ukrán 2016. április 19-én lépett be az ügyben érintett II. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar állampolgár adatait felhasználva útlevelet igényelt magának. Valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban.

A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőt gyanúsítottként hallgatták ki és eljárás is indult ellene, ami már le is zárult.

Az okmányt igénylő ukrán valódi adatait akkor még nem ismerték, így a rendszerben szereplő adatok alapján

adtak ki ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot.

Amikor a hamis magyar útlevél birtokosa 2016. június 19-én belépett az Egyesült Államokba, még nem tudták megállapítani a valós személyazonosságát.

Végül az útlevélben szereplő fotója alapján azonosították a budapesti rendőrök a férfit, akit a lengyel kollégáik fogtak el.

A 46 éves férfit a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás megalapozottgyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását, amelyet a bíróság elrendelt.