Már kiválasztották lányuk koporsóját, mikor kiderült, nem ő halt meg a tapolcai tragédiában

tapolca vonatbaleset
Tapolca, 2022. január 1. Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Összetévesztették az azonosítás során a tapolcai vonatbaleset egyetlen túlélőjét és egyik áldozatát. Már a szülőket is értesítették a négy halálos áldozattal járó tragédiáról, mire hétfőn kiderült, hogy az a lány, aki a szombathelyi kórházban küzd az életéért, valójában az az utas, akit halottnak hittek. A szülők lefagytak a döbbenettől. Lányuk temetésére készültek, mire megkapták a hírt.
Vágólapra másolva!

Négyen haltak meg a szilveszteri bulit követő tapolcai balesetben. Az autóban öten utaztak, a sofőr ráhajtott a sínekre egy vasúti átkelőben. A balesetet egyedül egy lány élte túl, őt a szombathelyi kórházba szállították.

A baleset után a rendőrök egyenként értesítették a hozzátartozókat, így

az autót vezető fiú családjával is közölték a tragikus baleset részleteit, és azt is, hogy lányukat, Dórát, kórházban kezelik.

A Bors úgy tudja, hogy a koronavírus-járvány miatt a szülőket nem engedhették be a kórházban fekvő lányhoz.

Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett, amikor vonattal ütköztek Tapolcánál Forrás: MTI/Varga György

A temetésre készültek

Már a koporsó kiválasztására készült a halottnak hitt Melani családja, amikor megtudták, hogy a baleset áldozatainak azonosítása közben hiba történt.

Még a rendőrségre is bementek, hogy a lány ruháit átvegyék. Azokat egy zsákban kapták meg, de nem akartak belenézni

- tudta meg a Bors.

A lap úgy tudja, hogy a lány édesanyja és a párja szeretett volna a halottasházba menni és elbúcsúzni, de lebeszélték őket erről.

Átcsúszott igazolvány

A Bors információi szerint azért téveszthették össze a két lányt, mert

valamiért a hátul, középen ülő Melani lábaihoz került Dóri igazolványa.

Hétfőn jöttek rá a hibára a rendőrök, ezért éjszaka felkeresték Melani édesanyját, hogy megmondják neki: a lánya életben van. Erről a Facebookon írt:

Az anya végül bemehetett a kórházba, ahol természetesen azonnal felismerte a lányát. Melani arca nem sérült különösebben, ráadásul a kezén még mindig látható egy néhány héttel ezelőtti sérülése, amit egy törött üvegtől szerzett. Melani egyébként köldökpiercinget is viselt, miközben Dóri viszont nem hordott ilyen ékszert - írja a Bors.