Hétvégén csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely

Röszke, határ, határátkelő, ellenőrzés, koronavírus, 2020.07.15., maszk, arcmaszk, védőmaszk, kesztyű, védőfelszerelés, rendőr, rendőrség, vám, nemzeti adó- és vámhivatal
Vágólapra másolva!
A belépés gyorsításáért szombaton és vasárnap ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a Szerbiába tartók a röszkei autópálya-átkelőt vehetik igénybe - közölte a rendőrség pénteken.
Vágólapra másolva!

A megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezeléséért

szombaton és vasárnap 7 órától 19 óráig csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Az utazók a gyorsabb határátlépésért Szerbia felől választhatják a tompai és hercegszántói átkelőket is, amelyek 24 órás nyitvatartással működnek.

Emellett használhatják a bácsalmási, bácsszentgyörgyi, tiszaszigeti, kübekházi közúti átkelőket, ahol 7-től 19 óráig léphetnek át, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, amely 7-től 22 óráig fogadja az utasokat.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.