Ismét több tucatnyi migráns próbált illegálisan belépni az országba

Vágólapra másolva!
A rendőrök január 6-án 0 óra és 24 óra között összesen 273 illegális migránst tartóztattak fel és 172-öt megakadályoztak abban, hogy belépjen az ország területére. Több ember ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 7 esetben összesen 41 migránst tartóztattak fel Mátételke, Kunbaja, Solt, Tompa, Soltvadkert, Bácsbokod és Kelebia területén. Csongrád-Csanád megyében 28 esetben összesen 199 migránst fogtak el Szeged, Röszke, Mórahalom, Makó, Öttömös és Ásotthalom területén. Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Győr területén 1 migránst tartóztattak fel. A Komárom-Esztergom megyei rendőrök Tatabánya és Ács területén 4 migránst találtak. Veszprém megyében, Sümegen 10, Vas megyében, Váton 9 migránst tartóztattak fel a rendőrök. Zala megyében, Balatongyörök területén szintén 9 migránst értek tetten.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során szíreknek, bangladesieknek, marokkóiaknak, pakisztániaknak, tunéziaiaknak, kubaiaknak, egyiptomiaknak, indiaiaknak, palesztineknek, törököknek és afgánoknak vallották magukat, miközben

sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun megyében, és 5 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 172 embert akadályoztak meg abban, hogy illegális belépjen Magyarország területére. Magyarországon az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, 7 esetben pedig embercsempészet miatt indult eljárás.