A Gyurcsány-fióka újabb felháborító magyarázata a luxuséletre: a járvány miatt vitorlázott munka helyett

Mártha Imre
Vágólapra másolva!
A milliárdos Mártha Imre arra használja az általa vezetett közműcéget, hogy mögé bújjon, és eddig hat magyarázkodó közleményt adott ki a cég nevében. Rengeteg dolgozót bosszant Mártha luxusélete, és az, hogy magáncéljaira használja a közszolgálati céget. Mindezek mellett pedig a legfontosabb kérdés: továbbra sem tudjuk, honnan tudott 20 év alatt 50 milliárdot összespórolni Karácsony Gergely kinevezettje. Mártha közben egyre pimaszabbul hergeli a beosztottait. Most éppen azzal, hogy amikor luxuskörülmények között fotózkodott "home office"-ban, csökkentette a személyes kontaktusok számát.
Vágólapra másolva!

Miután kiderült, hogy több száz embert bocsátott el „fű alatt" a budapesti közműholding, sok panaszkodó dolgozó fordult a sajtóhoz. Most ugyanez a helyzet: a közműcég dolgozóit nagyon bosszantja, ami náluk folyik, és amit a luxuséletet élő vezérük megenged magának, ezért a sajtóban újabb és újabb bizonyítékokat szolgáltatnak Mártha Imre gazdagodására és munkaidőben folytatott hivalkodó viselkedésére.

Csak a „Gyurcsány-fiókának" csúfolt Mártha Imrét futtató főpolgármester hallgat: nem reagál semmit a Mártha-botrányra. Úgy látszik, Karácsony Gergelyt nem zavarja, mi folyik a közműcégnél...

Mártha Imre szereti a luxust Forrás: Origo

Furcsa home office

A budapesti közművek hivatalos Facebook-oldalán például arról is hosszan magyaráznak, hogy nem is nagy dolog, hogy a cégvezér esténként a szolgálati Škodájából átül egy Bentley luxusautóba. „...a 2008-as gyártási évjáratú autót Mártha Imre 2017-ben, használtan vásárolta. Így az jelenleg több mint 13 éves" - írják Budapest közműcégének hivatalos oldalán (azt már nem teszik hozzá, mennyiért, egy 9 éves Bentley használtan is lehet 50 millió forint)

Mártha jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. Erre így reagált a közműcég a holding Facebook-oldalán: „Mártha Imre, a több vezetői megbízásából kifolyólag, az elmúlt két évben összesen 3 különböző fővárosi hivatali helyszínen végzett irodai tevékenységet. Így az egyes munkahelyeken eltöltött idő értelmezhetetlen..." Ez megint egészen nevetséges magyarázkodás:

egyrészt bizonyítja, hogy Mártha nem tudja egyik hivatali tevékenységét sem teljes munkaidőben ellátni, vagyis indokolatlanul kapta meg mindegyiket, másrészt, ha hirtelen másik hivatalával kapcsolatban akad sürgős dolga, akkor gyorsan átmegy a másik hivatalába?

A budapesti közműcég a munkásokat provokáló Mártha Imre-féle „home office" feliratokról is kínosan magyarázkodik, a járványra fogva a provokatív feliratokat: „minden érintett dolgozó a lehetőségekhez mérten korlátozta a hivatali jelenlétet, és ezzel a személyes kontaktusok számát" - írják. Ez megint vérlázító magyarázkodás: egyrészt az alábbi képen

nem az látható, hogy Mártha éppen korlátozná a személyes kontaktusok számát, csak éppen hivatali munkatársai helyett egy alulöltözött fiatal nővel találkozik, értelemszerűen távolságtartás és maszk nélkül.

Másrészt a home office nem azt jelenti, hogy munka helyett külföldre utazhat valaki, hanem - ahogy a nevében is benne van - az otthonában végzi el a munkát.

Nem mellékesen ezzel a bejegyzéssel sikerült Mártha egy hazugságát is leleplezni, a cégvezér ugyanis máshol azt mondta, hogy a Home office feliratot valaki utólag montírozta a képre. Ezek szerint viszont mégiscsak munkaidőben készültek a képek.

Mártha Imre így végzi a "home office"-t Forrás: Origo

A BKM „hivatalos" posztjaiként közzétett mosakodásból egyáltalán nem derül fény a legalább 50 milliárdos titkos vagyon eredetére. Mártha Imre egy amerikai milliárdosokat is zavarba hozó ingatlanbirodalmat is „összehozott". Mindaz, amit korábban láthattunk Mártha vagyonából, beleértve a kétmilliárdot érő Prisztás-villát is, csupán a „jéghegy csúcsa".

Az övé például egy balatoni kikötő, és van hatalmas luxusvillája a Balatonon is. Kiderült: a fővárosi közműcégek csúcsvezére sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe, melynek neve LÁZÁR HOUSES.

A vélhetően családi díszletcég tulajdonában legalább 30 drága ingatlan van.

Természetesen a balatonalmádi kikötőben tartja Mártha Imre is a hajóját, aminek értéke egyéb vagyontárgyaihoz viszonyítva már szinte elhanyagolható. A Metropol által megkérdezett szakértők szerint legfeljebb 25-30 milliót érhet az egyedileg épített hajókülönlegesség.

Forrás: Metropol

Miért tüntette el kinevezésekor a nyomokat?

Nem tudni, pontosan miért, de szinte napra pontosan akkor, amikor Karácsony Gergely kinevezte Mártha Imrét a legfontosabb budapesti közműcégek élére, az általa irányított családi ingatlanbirodalom váratlanul, egyik napról a másikra 8 telephelyet számolt fel és tüntetett el a cégnyilvántartásból. Mintha valamiféle nyomokat akartak volna gyorsan nehezen felderíthetővé tenni.

ELGONDOLKODTATÓ AZ IS, HOGY A TELEPHELYEK KÖZÜL TÖBB IS AZ UKRÁN HATÁR KÖZELÉBEN VOLT DÁMÓCTÓL LÁCACSÉKÉN ÁT PÁCINIG.

Márta Imre vagyonának az eredete azért érdekes kérdés, mert bár

MVM-NÉL TÖBB MINT NYOLC ÉVEN KERESZTÜL TÖLTÖTT BE CSÚCSVEZETŐI POZÍCIÓKAT (AZ IGAZGATÓSÁG TAGJA, KERESKEDELMI IGAZGATÓ, VEZÉRIGAZGATÓ-HELYETTES), 2008 ÉS 2010 KÖZÖTT PEDIG AZ MVM-CSOPORT VEZÉRIGAZGATÓJA VOLT, GYURCSÁNY FERENC NEVEZTE KI,

de az ott kapott hivatalos fizetése alapján nem tudott volna ekkora vagyont felhalmozni.

2011-től visszatért a magánszektorba, és az ELMIB energetikai vállalatcsoport vezérigazgatója lett. Ezt követően mintegy hat éven át az Invitel távközlési csoportot vezette, operatív főigazgatóként. Az Invitel sikeres értékesítését követően, független szakértőként a távközlési szektorban dolgozott tovább, nemzetközi vezetékes- és mobilpiaci szereplők számára. A Vodafone Magyarország Alapítvány volt elnöke (ezt a pozíciót 2021. július 6-ig töltötte be), a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke és a Főtáv Zrt. vezérigazgatója.

Ha ezt az életutat nézzük, akkor az is kizárt, hogy több tízmilliárd forintot keressen valaki, nemhogy ennyit spóroljon meg, miközben még luxuséletmódot folytat.