Sokat kell várni a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken

Röszke, határ, határátkelő, ellenőrzés, koronavírus, 2020.07.15., maszk, arcmaszk, védőmaszk, kesztyű, védőfelszerelés, vám, nemzeti adó- és vámhivatal
Vágólapra másolva!
Az ünnepekről visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán szombaton délelőtt - közölte a rendőrség a honlapján.
Vágólapra másolva!

Frissítés: Szombat délutánra öt órára nőtt a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán.

Korábban írtuk:

A személygépkocsival

Szerbia felől érkezőknek három, az autóbusszal utazóknak két órát kell várakozniuk a röszkei autópálya-átkelőnél.

Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti átkelőnél is, ahol kétórás várakozásra számíthatnak a személygépkocsival Magyarországra tartók.

Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a röszkei közúti átkelőt, amely szombaton és vasárnap csak belépésre használható, valamint a tiszaszigeti és a kübekházi határátkelőhelyet. Az átkelők 7-től 19 óráig fogadják az utasokat.

Szerbia felől érkezőknek három, az autóbusszal utazóknak két órát kell várakozniuk a röszkei autópálya-átkelőnél (képünk illusztráció) Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Romániából személygépkocsival érkezőknek kettő, az autóbusszal utazóknak egy órát kell várakozniuk a csanádpalotai autópálya-átkelőnél.

Szintén kétórás a várakozás a személyforgalomban a nagylaki közúti határátkelőhelyen.

Ezen a határszakaszon Kiszombor felé lehet kerülni, a közúti határátkelőhely 24 órában üzemel.
Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.