54 százalékkal nőtt a rezsi átlagosan Európában

földgáz, gázfogyasztás, gáz, illusztráció, 2021.11.22.
Vágólapra másolva!
Brutális rezsiáremelés jön Európában: Az emberek fizetik meg a kudarcos brüsszeli energiapolitika árát - áll Gyürk András sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

Az elhibázott brüsszeli politika következtében megugró piaci energiaárak miatt átlagosan 54%-kal emelkedhetnek meg a lakossági rezsiszámlák Európában a Bank of America elemzése szerint. A baloldal Magyarországon is végrehajtaná a rezsiáremelést. Azonban mi, a nemzeti oldalon ezt nem engedjük: fenntartjuk a rezsicsökkentést, és megvédjük a magyarokat az energiaválságtól.

A kudarcos brüsszeli klíma- és energiapolitika miatt kialakult energiaválság az európai háztartásokban is érezteti hatását. A Bank of America elemzői szerint 2022-ben egy átlagos európai családnak 54%-kal többet kell majd energiára fordítania, mint 2020-ban. Ez havi csaknem 20 000 forintos áremelkedést jelent.

Illusztráció Forrás: shutterstock

Teljesen bizonyos, hogy a baloldal Magyarországon visszafordulna az önfeladás útjára, és hasonló mértékű rezsiáremelést hajtana végre. Politikusaik 2021-ben az Európai Parlamentben ellenezték, hogy az emberek megfizethető módon férjenek hozzá az energiához, és azóta is hétről hétre agresszív támadásokat intéznek a rezsicsökkentés és az intézkedést támogató polgárok ellen.

A magyar emberek azonban számíthatnak a Fidesz-KDNP-re ebben a csatában. Mi, a nemzeti oldalon, az energiapolitikában is a magyarok érdekeit tartjuk szem előtt. Az idei választásokon a rezsicsökkentés nemzeti politikája fog szemben állni az emelkedő energiaárakat eredményező baloldali ideológiával.