Unokázással csaptak be egy hódmezővásárhelyi asszonyt

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi hívta fel az idős asszonyt és azt állította, hogy ő az unokája és nagy bajba került, pénzre van szüksége. Az asszony több millió forintot adott oda a csalónak.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint a 22 éves K. Krisztián decemberben hívott fel egy idős, hódmezővásárhelyi asszonyt. Elhitette vele, hogy az unokája van a vonalban és nagy bajba került, pénzre van szüksége.

Az asszony mindent elhitt, és több mint 4 millió forintot adott oda egy számára ismeretlen férfinak, aki az unokája barátjának adta ki magát.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csaló január elején egy budapesti asszonyt akart becsapni. Az asszony azonban meggyőződött róla hogy a rokonai jól vannak, majd hívta a rendőrséget.

A rendőröknek sikerült azonosítaniuk a csalót, és Budapesten el is fogták. Csalás miatt indítottak ellene eljárást és javasolták a letartóztatását.

A rendőrség 8 tanácsa, hogy ne váljanak csalók áldozatává:

  • Ha ilyen telefonhívást kap, járjon utána, hogy valóban baj van-e: tegye le a telefont, majd hívja fel azt a hozzátartozóját, akire hivatkoztak!
  • Soha ne felejtse el, hogy hivatalos személy soha nem kér pénzt: se rendőr, se mentő, se tűzoltó.
  • Tegyen fel ellenőrző kérdéseket, ha bizonytalan, hogy tényleg hozzátartozója hívja-e! „Hogy hívnak? Mikor születtél? Mikor találkoztunk utoljára?"
  • Legyen gyanús, ha pénzátutalásra kérik, illetve felajánlják, hogy az utalás lebonyolításában közbenjárnak!
  • Bankkártyaadatait semmilyen körülmények között ne adja meg idegeneknek!
  • Nyilvános helyen, idegenek jelenlétében ne beszéljen magánügyeiről, mert az idegenek visszaélhetnek az információkkal!
  • Ne adja meg személyes adatait ismeretleneknek!
  • Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívó számot!