Egy budapesti férfi úgy vert át embereket az interneten, hogy olyan termékeket árult, amik valójában nem voltak a tulajdonában.

A férfi 2019 áprilisától 2020 decemberéig különböző internetes oldalakon hirdetett márkás sportruhákat, könyveket és smink eszközöket, amikre nagy volt a kereslet. A férfi több árut is rendben elküldött a vevőknek, de amikor rájött, hogy a megfelelő hirdetésekkel milyen könnyen tud pénzt keresni, olyan árukat kezdett el hirdetni, amik valójában nem voltak a tulajdonában.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Arra specializálódott, hogy olyan kisebb összegekkel csap be emberekkel, amik miatt nem feltétlenül fordulnának a rendőrséghez. Emiatt az átvert emberekkel közül többet a rendőröknek kellett felkeresniük.

A csaló összesen 51embert vert át, akiktől 5 és 34 ezer forint között összegeket csalt ki. A vételárat előre elutaltatta egy bankszámlára, majd elérhetetlenné vált.

Az ügyészség csalás miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre és rendeljen ki mellé pártfogót.