Látványosan kiállt saját kinevezettje, a milliárdos vagyonával hencegő Mártha Imre mellett Gyurcsány Ferenc

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. május 31. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Mártha Imre kitűnő ember - írta ma reggeli Facebook-posztjában Gyurcsány Ferenc a milliárdos Mártha Imréről, aki kérkedő, pénzét mutogató képeivel lett hírhedt az utóbbi időben.
Vágólapra másolva!

A DK-elnöke, a baloldal vezetője a fővárosi közműholding vezetőjét dicsérte a Facebookon. Mártha Imre Gyurcsánynak köszönheti a karrierjét, most pedig azzal botránkoztatja meg az embereket, hogy miközben több száz embert rúgtak ki az összeolvasztott fővárosi közműcégektől, szinte kérkedik milliárdos vagyonával, szórja a milliárdokat.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Mártha Imre kitűnő ember" - kezdi posztját Gyurcsány, aki azt bizonygatja, korábban nem ismerte közelebbről, ami persze nem igaz, Mártha a harmincas évei elején járt, amikor Gyurcsány még miniszterelnökként rábízta Magyarország egyik legnagyobb cégét, a Magyar Villamos Műveket.

"Általános szakmai, emberi bizalom övezte, amikor a kormányunk alatt vezette a Magyar Villamos Műveket" - írja róla, valamint azt is, hogy csak jót hallott róla, személyesen "alig találkoztak".

"Az utóbbi pár évben újra figyeltem mit csinál Budapesten. Amit tett, az elismerésre méltó.
Lehet vele vitatkozni egy sor kérdésben. De tisztességes, felkészült, okos ember. Hazafi.
Gazdag ember. Nagyon. Nem az állam, nem a kormány jóvoltából. A tehetségéből" - dicséri a bukott miniszterelnök, a baloldal vezére a Gyurcsány-fiókának hívott Márthát, és a következő mondattal zárja a posztot: