A Fidesz-KDNP szerint a baloldal újra csődbe vinné az egészségügyet, ahogyan 2010 előtt is tette.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek szerdán küldött videónyilatkozatában azt mondta, hogy a baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje világossá tette, hogy szerinte az egészségügy üzlet, az ingyenes egészségügyi ellátás viszont illúzió. Márki-Zay Péter azt is kijelentette, hogy drasztikusan magánosítani akarja az egészségügyet, támogatja a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is, a vidéki kórházakat, vagy azok egyes osztályait pedig egyszerűen bezárná - tette hozzá.
Hollik István úgy értékelte:ezek a javaslatok 100 százalékban a Gyurcsány-kormány egészségügyi politikáját tükrözik vissza.
Annak viszont - folytatta - ismert a végeredménye:

  • 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből,
  • vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be és
  • bezárták a vidéki kórházakat, vagy azok egyes osztályait,
  • illetve elvettek egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól, orvosoktól, ápolóktól.

2010-re a teljes egészségügyi rendszert csődbe vitték - összegzett.

A baloldal újra csődbe vinné az egészségügyetForrás: MTI/Kovács Tamás/Mohai Balázs

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólított fel: Ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt politikája, hiszen a Fidesz-KDNP-kormány az egészségügy területén is sok fontos eredményt ért el. Van tehát mit veszítenünk az egészségügy területén is - jegyezte meg.

Hollik István azt is mondta, hogy sok kormány próbálkozott, de a Fidesz-KDNP-kabinetnek sikerült megszüntetni Magyarországon a hálapénzt. Hozzátette: a Fidesz-KDNP emellett megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, ezért az orvosok bére megtöbbszöröződött, az ápolók bére pedig jelentős mértékben emelkedett, valamint országszerte megújulnak a kórházak, szakrendelők, mentőállomások, háziorvosi rendelők.Ne hagyjuk tehát, hogy visszatérjen a múlt, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra! - hangoztatta Hollik István.