Budapesti erkélytragédia: barátja az utolsó pillanatig fogta a haldokló nő kezét

Kiszakadt egy erkély korlátja, baleset, tragédia, Budapest, halálos baleset, 13. kerület, Váci út
Vágólapra másolva!
Baleset történt szerda hajnalban egy Váci úti társasházban. A harmadik emeleti házibuli egyik vendége, egy 53 éves nő, az erkélyen nekitámaszkodott a betonkorlátnak, ami kiszakadt a helyéről. A nő egyenesen a betonra zuhant és meghalt. Az egyik barátja az utolsó pillanatig mellette volt, hogy fogja a kezét. 
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origo megtudta, az 53 éves nő vendégségben volt egy kisebb összejövetelen a lakásban. A vendégek közül néhányan kint voltak az erkélyen, amikor a tragédia történt, de a 12 métert zuhanó nő életét úgy sem lehetett megmenteni, hogy a segítség azonnal megérkezett.

Az eset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.

A szomszédok aludtak

– mondta a Borsnak az egyik alsó szomszéd, aki hozzátette, reggel a férje munkába indult, és akkor telefonált, hogy közölje: a ház előtti terület tele van rendőrrel és tűzoltóval.

"A kedves pár a közelmúltban költözött a házunkba, nem nagyon ismerjük őket, de azt már megtapasztaltuk, hogy gyakoriak náluk a bulik. Szeretnek zenét hallgatni, de ezzel nincs is semmi baj, hiszen fiatalok" - tette hozzá egy másik lakó.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Megszólalt a tulaj és a bérlő is

A Bors megtalálta a lakás ázsiai tulajdonosát is.

– állította a vietnámi nő.

A lap munkatársa a folyosón találkozott az érintett lakás bérlőjének édesanyjával. "Ha találkoznak a fiammal, legyenek vele tapintatosak, mert ő egy igazi hős! Természetesen nagyon megviselték a történtek, nem tudom, mikor lesz képes feldolgozni az ismerőse elvesztését. Igazi férfiként, felelősen viselkedett.

Sajnos én nem ismertem őt, de Dani csupa jót mesélt róla" – mondta az asszony.

Természetesen a barátok időben értesítették a mentőket, de a vendégen már nem lehetett segíteni. A kőtörmelék nagy felületen beborította az épület előterét, egy felpattanó kődarab pedig az egyik üzlethelyiség kirakatát is betörte.

Fotó: Polyák Attila - Origo

- közölte határozottan a 28 éves férfi, amikor a Bors munkatársa becsengetett hozzá.

A lap megtudta azt is, hogy a tűzoltóság elrendelte:

csütörtökön elvégezzék az épület valamennyi erkélyének statikai vizsgálatát,

a lakókat pedig arra kérik, hogy addig ne használják a balkonokat. Az ingatlanszakértők egyébként a társasházi törvényből hiányolják azt a passzust, amely kötelezővé tenné az erkélyek állapotának időközönkénti felülvizsgálatát.

Emberölés is lehet a vád

Borbély Zoltán ügyvéd az Origónak elmondta, akár emberölés is lehet a vád a hajnali budapesti erkélytragédia miatt, ha kiderül, hogy ki a felelős a tragédiáért. Az ügyvéd szerint a legfontosabb kérdés az, hogy mennyire volt látható az erkély rossz, balesetveszélyes állapota.


– mondja Borbély Zoltán. Hangsúlyozta azt is, az sem zárható ki, hogy büntetőjogilag nem lehet majd felelősségre vonni senkit.