Vágólapra másolva!
A vád szerint egy 25 éves férfi tavaly áprilisban a HÉV Aquincum megállójának közelébe csalt és életveszélyesen megfenyegette, majd szexuálisan zaklatott egy nőt. A földre teperte, és molesztálta. Mint kiderült a támadót korábban ítélték már el hasonló szexuális bántalmazás miatt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 25 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával regisztrált egy társkereső oldalon és ott nőkkel ismerkedett. Egyikükkel április 4-re találkozót beszélt meg az Aquincum hév megállójához.

Forrás: Ügyészség

Amikor a nő a helyszínre ért, üzenetet küldött, amire a férfi azt válaszolta. Azt találta ki, hogy egy sérült macskát talált, ezért elment egy közeli boltba, és addig rábízta a holmiját egy fiúra, akit az Amfiteátrumnál talál meg. A nő ez alapján megkereste a férfit, akit a levelező partnere által említett fiúnak hitt, és beszélgetni kezdtek. A közös várakozás során

a férfi különböző okokra hivatkozva, többször magára hagyta a nőt azért, hogy újabb üzeneteket tudjon neki küldeni az álprofilról, és ezzel a helyszínen tartsa őt.

Az egyik ilyen távollét után visszatérve, átkarolta a nőt, magához húzta és ölelgetni kezdte. A nő eltolta magától a férfit, és elindult a HÉV megálló felé, ekkor azonban a megragadta és a földre rántotta.

Amikor a nő védekezni próbált, azt mondta, megkéseli, majd a megfélemlített nőt szexuálisan zaklatta.

A rémült, de a lélekjelenlétét el nem vesztő nő közben megtalálta és felvette a földről a dulakodás közben zsebéből kiesett sniccer pengét - amit korábban talált -, és azzal a férfi combja felé szúrt.

Forrás: Ügyészség

A férfi válaszul a nőt hanyatt lökte és a nyakát hátulról átkarolta. Közben

a nő sikítozását meghallotta egy járókelő, aki rákiáltott a férfira, aki ekkor elengedte a nőt, és elmenekült.

Az ügyészség most indítványozta, hogy ítéljék a támadót letöltendő börtönre, és, hogy a korábban, hasonló támadás miatt kapott 1 év 10 hónapos büntetését ülje le.