Három év börtönt kapott, és hat évre kitiltották az országból azt a lengyel férfit, akit Tata közelében értek tetten a rendőrök, amint öt migránst próbált meg Ausztriáig szállítani.

A férfit Németországban egy ismeretlen személy bízta meg azzal, hogy a mobiltelefonjára átküldött GPS-koordinátákon, hogy Magyarországon vegyen fel autóval öt migránst, és vigye őket az magyar-osztrák határ közelébe. Az ismeretlen megbízó a migránsok szállításáért 25.000 Zlotyt ígért neki, emellett 350 Eurot adott a költségeire.

A férfi a megbízója útmutatása alapján, Magyarországon, egy ismeretlen helyen lévő áruház parkolójában vette fel a kocsit, melynek hátsó ülései már le voltak döntve, hátsó ablakai pedig egy fekete fóliával el voltak takarva, azért, hogy a férfi zavartalanul szállíthassa vele a migránsokat. A férfi december 6-án Bogyiszlónál, egy erdő szélén vette fel 5 szír migránst, akik a csomagtartón keresztül szálltak be a kocsiba, és lehasaltak hátul, hogy kívülről ne lehessen látni őket.

A férfi az M1 autópályán elindult velük, ám

még aznap este negyed 10-kor az M1 autópálya jobb pályatest 73-as kilométerszelvényében, Tata területén tetten érték a rendőrök. A tatai bíróság három év börtönre ítélte,

és 6 évre kiutasította az országból. Az ítélet jogerős.