Egy Veszprém megyében élő nő nem foglalkozott a gyerekével, hajnalig bulizott, a későn kelés miatt pedig reggel nem etette meg a gyereket, valamint nem hagyta este aludni, hogy ne ébredjen fel korán. Ezen felül előfordult, hogy egész nap egy sötét szobában hagyta a gyereket, amíg ő nézte a tévét.

A vád szerint a Fejér Megyében élő nő 2020 áprilisában költözött a barátjához egy Veszprém megyei településre a 8 hónapos gyerekével. Nem gondozta a fiát, nem volt napirendje. Az anya naponta ivott, sokáig fent volt, majd másnap 10 óra körül ébredt fel, emiatt a gyerek gyakran nem kapott enni. Ha megetette, akkor sem a korának megfelelő étellel, hanem felnőtteknek valóval, amit a fiú gyakran le sem tudott nyelni.

Képünk illusztrációForrás: https://www.tudokozpont.hu/hirek/nathas-csecsemo-hogyan-segithetunk

Az anya italozás közben, nappal és este is gyakran hangosan hallgatott zenét, ami miatt a fiú nem tudott aludni. A nő nem is akarta, hogy korán elaludjon, nehogy másnap korán felébredjen.

A nő a gyerek fejlődésével sem foglalkozott, nem játszott vele, nem vitte levegőre. Előfordult, hogy a gyerek egész nap egy sötét szobában volt, amíg az anya tévézett. Mindezek miatt a gyerek beszéd- és mozgásfejlődése elmaradt a korához képest. Alultápláltságát a védőnő többször is jelezte az anyának.

A hatóságok 2020 novemberétől a hozzátartozóknál helyezték el a gyereket.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a nő ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint tiltsa el minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel foglalkozhatna – írja a Veszprém Megyei Főügyészség.