Várhatóan sok felhő fogja borítani az eget a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Péntek estig a rétegfelhőzet az északkeleti harmadban tartósan megmarad, míg másutt jobbára derült idő várható. Jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás a ködös, borult tájakon előfordulhat. A megélénkülő északnyugati szelet elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, néhol viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken ennél hidegebb, míg az északnyugati országrészben több fokkal melegebb is lehet. Késő este általában -2 és +6 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szombaton az északkeleti megyékben továbbra is jobbára borult maradhat az ég, míg másutt több-kevesebb napsütés várható; főleg a Dunántúlon lehet időnként több a felhő. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél eleinte a Dunántúlon még erős lehet, de estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű.

IllusztrációFotó: Polyák Attila - Origo

Vasárnapra virradó éjszaka délnyugaton helyenként, a Dunától keletre többfelé képződik, terjeszkedik a zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet, amely napközben zsugorodik, de főleg a Tiszántúl egyes részein meg is maradhat. Másutt fátyolfelhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de a keleti ködös, borult körzetekben néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. A déli, délnyugati szél napközben többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a havas, illetve szélvédett tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos országrészekben 2, 8, a felhős, ködös vidékeken -2, +1 fok között várható.