Nagy kihívás lenne Erzsébetvárost újra pályára állítani

Vágólapra másolva!
Vattamány Zsolt, az erzsébetvárosi kormányhivatal vezetője, a városrész korábbi polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt Erzsébetváros helyzetéről, a szomorú hétköznapokról és a jövőről.
Vágólapra másolva!

A hivatalvezető elmondta, hogy már nagyon gyorsan megy az ügyintézés, így a lakosok az összes lejárt okmányukat meg tudják újítani hosszadalmas várakozások nélkül, nem kell megvárni a júniust, hiszen a kormány döntése értelmében addig lehet húzni az okmányok megújítását.

Vattamány Zsolt, aki korábban két cikluson át volt Erzsébetváros polgármestere, megjegyezte, már akkor is úgy alkottak programot, hogy a kerület fejlődése hosszú távra legyen biztosított. Minden fontos döntést egyeztetések előztek meg, és az akkori többség úgy vélte, ha egyszer lesz váltás a vezetésben, a már megkezdett programok folytatódnak. Ezzel szemben nagyon sajnálatos módon meg kell állapítani, hogy ez a fejlődés 2019-ben megrekedt, néhol meg is állt.

Hozzátette azt is, azok a programok sem folytatódtak, amelyeket korábban a képviselők szinte teljes egyetértésben, politikai oldaltól függetlenül fogadtak el. Lehet azt is mondani, emelte ki, hogy most azok állították meg ezeknek a programoknak a folytatását, akik korábban ezt megszavazták. Olybá tűnik, hogy a mostani városvezetés ad hoc módon irányítja a kerületet, holott programokra, megvalósítható programokra lenne szükség. Az sajnos nem program, hogy valakit váltsunk le, hogy mi kerüljünk a hatalomra, ennél jóval többet kell tenni. Mindez ráadásul nemcsak a kerületre, hanem sajnos az ország egészére is jellemző. Aki így gondolkodik, az a választók számára is kockázatot jelent.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.