A minisztérium közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy a fenyegetés, a bántalmazás és az oltásellenes megnyilvánulások minden formáját visszautasítja és mélyen elítéli.

Az omikron-variáns a koronavírus korábbi mutációinál lényegesen gyorsabban terjed. Épp ezért a háziorvosok bevonása kiemelten fontossá vált az oltási akcióban. Az egészségügyi dolgozók nap mint nap a járvány megfékezéséért küzdenek, akiknek a munkáját a Kormány megbecsülése kíséri, azonban egyre több fenyegetésről és őket érő atrocitásról számolnak be.

Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban, 2020. december 8-án (Illusztráció)Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiáll az oltóorvosok és minden egészségügyi dolgozó védelmében, akik munkájukkal hozzájárulnak, hogy a pandémia minél kevesebb áldozatot szedjen Magyarországon.

Az EMMI a fenyegetés, a bántalmazás és az oltásellenes megnyilvánulások minden formáját visszautasítja és mélyen elítéli. Egyben felhívja a figyelmet arra is, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak kiemelt büntetőjogi kategóriába tartozik - zárul a közlemény.