Váci nácik - Mosolygós Hitler-kép az új lájkjel a váci baloldalon

Vágólapra másolva!
Tótváradi-Nagy Bence, váci baloldali önkormányzati képviselő minden jóérzésű ember számára vállalhatatlan módon a tetszését nem lájkjellel, hanem mosolygós Hitler-képpel fejezi ki. Teszi ezt szintén baloldali képviselőtársa rohamsisakos képére - a vaconline.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A napokban látott napvilágot a Jobbik Somogy megyei régiós igazgatójának antiszemita botránya. Korábban a VácOnline (Hitler "fiáról" posztolt, árjázott, rasszista posztot írt) is, és az országos média is beszámolt Fehér Zsolt váci és Pest megyei önkormányzati képviselő rasszista megnyilvánulásairól. Az ilyen ügyekre máskor oly kényes baloldali politikusok, újságírók és más közszereplők azonban becsukták szemüket és fülüket, és egy fél szóval se ítélték el a szélsőséges kijelentéseket, hiába szólította fel lemondásra a képviselőt a helyi jobboldal.

Ugyanakkor Fehér Zsolt nincs egyedül szélsőséges nézeteivel a váci képviselő-testületben. Képviselőtársa, Tótváradi-Nagy Bence mosolygós Hitler-képpel, és azon levő "Jaj te kis huncut..." felirattal jelezte azt, hogy kedveli képviselőtársa rohamsisakos képét. Hitler a világtörténelem egyik legvéresebb tömeggyilkosa, emberek milliói vesztették életüket miatta a világháborúban és a megsemmisítő táborokban. Egy minimálisan is józan gondolkodású ember semmiképp sem posztolgat jókedvében Hitler képet.

Forrás: vaconline.hu

– jelentette ki Jakab Péter 2020 márciusában. Úgy látszik, ezeknek a szavaknak nincs semmi következménye.

Tótváradi-Nagy Bence posztja félreérthetetlen és kimagyarázhatatlan. Semmilyen demokratikus közösség nem tűrhet meg sorai között olyan embert, aki nyilvánosan is Hitlerrel azonosul, megnyilvánulásaival úgy tesz, mintha a nácizmus rémtettei meg se történtek volna. A váci baloldal meddig védi még a náci érzelmű politikusait?

Inotay Gergely, a baloldal váci jelöltje 2021. december 15-én külön posztban állt ki – ténylegesen és szimbolikusan is – váci rasszista politikustársa, Fehér Zsolt mellett.

Azt írta, hogy minden csak "ordas hazugság" és "lejáratás". Ez azért is teljesen érthetetlen, hiszen minden esetben a politikus saját maga által írt bejegyzései kerültek elő, és azon nincs mit "hazudni", amit az érintett maga tett közzé. Inotay ezzel azt üzeni, számára a rasszista gondolkodás, a Hitler-dicsőítés elfogadható. Aki antiszemitákat és rasszistákat véd fennhangon, az maga se jobb náluk.

Tótváradi-Nagy Bence korábban azzal került a városi figyelem középpontjába, hogy – az Inotay által felügyelt szociális területen – a szegények kasszájából szerzett magának másodállást és több százezres jövedelmet a képviselői fizetés mellé, illetve a koronavírus-járványon viccelődött. Fehér Zsolt pedig az orosz vakcinákat nemes egyszerűséggel az orosz rulett kivégzési módhoz hasonlította – az életmentő oltást gyilkos eszközként feltüntetve.