A baloldal számára az egészségügy üzlet - mondta Dömötör Csaba egy, a Facebookon közzétett videóban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Márki-Zay Péter is ezt mondta, és a baloldal nem változott semmit. A baloldal, amikor kormányon volt, az egészségügyre üzleti lehetőségként tekintett. Hozzátette: Gyurcsányék bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is. Ennek a rendszernek az volt a lényege, hogy a háziorvosi és a szakorvosi ellátásért is fizetni kellett, valamint minden egyes kórházban eltöltött nap után díjat számoltak fel. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a baloldal, amikor kormányon volt, az egészségügyre üzleti lehetőségként tekintett. Hozzátette:

Gyurcsányék bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is. Ennek a rendszernek az volt a lényege, hogy a háziorvosi és a szakorvosi ellátásért is fizetni kellett, valamint minden egyes kórházban eltöltött nap után díjat számoltak fel. A vizitdíjat még a vizsgálat előtt ki kellett fizetni.

Dömötör Csaba a videóban arra is emlékeztetett, hogy

Gyurcsányék felszámoltak 16 ezer aktív kórházi ágyat, elbocsátottak 6 ezer kórházi dolgozót, és kivontak 650 milliárd forintot az egészségügyből.

Emlékeztetett rá, hogy aki azt gondolja, hogy a baloldal változott, az téved. Az államtitkár leszögezte:

a kormány most 1700 milliárd forinttal költ többet egészségügyre, mint a baloldali kormányok, zajlik a béremelési program, az ápolók 72 százalékos béremelést kaptak. Megújult több mint 90 kórház, 1000 új mentőautó állt szolgálatba, és a kormány kivezette a hálapénzt.

Tudjuk persze, hogy még nagyon sok a tennivaló, de egy dolog azért látszódik: lehet ezt drasztikus magánosítás nélkül is csinálni - tette hozzá az államtitkár.