Hollik István: A baloldal a válság alatt is újabb terheket tett az emberek vállára

Hollik István interjú
Vágólapra másolva!
A baloldal segítség helyett a legnagyobb válság idején is újabb és újabb terheket tett az emberek vállára - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

Hollik István kifejtette, a Fidesz-KDNP-kormány 2021 decemberében döntött úgy, hogy lakossági kamatstopot vezet be, amelynek értelmében az október végi szinten rögzítette a jelzálogalapú hitelek kamatait.

Hangsúlyozta,

ennek az intézkedésnek az volt a célja, hogy mérsékelje az egész Európát, és benne Magyarországot is nyomasztó inflációt.

Hollik István Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy amikor a baloldal volt kormányon, az ilyen válságkezelő, a magyar embereket megvédő intézkedések elképzelhetetlenek voltak" - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kiemelte, mivel a baloldal a korábbi Fidesz-kormány családtámogatási rendszerét leépítette, kamattámogatott hiteleit kivezette, ezért a "baloldali kormányok tulajdonképpen devizahitel-csapdába kergették a lakosság jelentős részét úgy, hogy ennek a kockázatára nem hívták fel az állampolgárok figyelmét, nem tájékoztatták megfelelően a magyar embereket".

Ezzel szemben

a Fidesz-KDNP-kormány a válság idején is igyekszik csökkenteni a lakosság terheit,

"hiszen tudjuk, hogy Magyarország csak így mehet előre, és márpedig Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra" - mondta Hollik István.