A főpolgármester vagy a sofőrje nem érzi magára nézve kötelező erejűnek a KRESZ szabályait. Ha nekik éppen úgy kényelmes, kizárólag mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen hagyják a szolgálati autót.

Karácsony Gergely szolgálati kocsija péntek reggel tilosban parkolt a a Móricz Zsigmond körtéren. Erről Bohár Dániel, a Pesti TV riportere számolt be, aki azt írta, hogy a főpolgármesternek egy kampányrendezvényen volt jelenése, de elkésett, ezért a sofőrje szabálytalanul parkolt.

Az eset kapcsán a Ripost egyik olvasója eljuttatott a szerkesztőségbe egy videófelvételt, melyen az látható, ahogy Karácsony Gergely szolgálati autója éppen egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen áll, szabálytalanul.

A videóhoz mellékelt levél szerint a felvétel tavaly július közepén, a Pesti úton készült. Karácsony Gergely egy kampányesemény miatt érkezett ide a szolgálati autójával, és hogy a főpolgármester úrnak minél kevesebbet kelljen sétálnia a színpadig, a sofőrje egy mozgáskorlátozott parkolóhelyen állt meg, a rendezvény közelében.

Ez persze nem lett volna baj, ha a főpolgármester távozása utána a sofőr azonnal odébb áll, de nem így történt: a kocsi körülbelül másfél-két órán keresztül parkolt szabálytalanul.

A hatályos szabálysértési törvények alapján a mozgáskorlátozott parkolóhelyen történő szabálytalan várakozás büntetési tétele 50 ezer forint, amit nem lehet csökkenteni, azt ugyanis jogszabály rögzíti.