Évekig csempészett drogokat Hollandiából Magyarországba egy öttagú drogdíler banda

Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy öt tagú banda ellen akik Hollandiából, egy ott élő társuk, illetve egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó sofőr közreműködésével több mint négy éven át kokaint, extasyt és speedet csempésztek Magyarországra, amit Orosházán, Szegeden és Budapesten terjesztettek.
Vágólapra másolva!

A Hollandiában élő férfi rendszeresen fogyasztott drogokat, és régóta baráti viszonyban volt egy szegedi férfival, akivel

2015 nyarán megállapodtak abban, hogy holland kapcsolatai révén kábítószert szerez be és juttat el Magyarországra. A dílerek ettől kezdve együttműködtek,

egymás tevékenységét segítették, a megrendelés, a szállítás és az elosztás, értékesítés feladatait megosztották egymás között.

Forrás: ugyeszseg.hu

A bűnbanda tagjai egymás között különféle virág,- és egyéb neveken emlegették az adott drogokat, mint például „orchidea", „kóla", „olaj", „rózsa" . Így közölték egymással telefonon, mikor, milyen kábítószerből, milyen mennyiségre van szükségük.

A drogok hollandiai beszerzéséhez szükséges pénzt a kinti tagnak járó jutalékkal együtt

a szegedi vádlott egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó bűntársuk segítségével juttatta ki, majd ugyanez a sofőr hozta be a kábítószert.

Forrás: ugyeszseg.hu

2015 augusztusától 2018 nyaráig

legalább 68 kg speedet, 68 ezer db extasy tablettát szerzett be, amit az üzletet finanszírozó szegedi tag maga adott tovább nagyobb tételben az orosházi és kiskunhalasi kereskedő társuknak.

A kiskunhalasi elkövető kokainnal átitatott és macskaalomba rejtett szövetanyagból a hollandiai társ által beszerzett „felütőanyag" segítségével

11 kg kokaint nyert ki, amit a banda Budapesten adott el.

Forrás: ugyeszseg.hu

A Bács-Kiskun megyei rendőrök

egy közúti ellenőrzés során a fuvarozást végző tagnál kokaint, kannabiszt és amfetamint találtak.