Egy budapesti férfi meg akart mutatni egy munkásszállót a kollégájának a XXII. kerületben. A Duna-parton összevesztek, a férfi pedig egy övvel megfojtotta a kollégáját, majd bedobta a holttestet a folyóba. A gyilkosságról hétfő délelőtt számolt be a rendőrség.

A sajtótájékoztatón Latorovszky Gábor ezredes elmondta, hogy egy érdi apa tett bejelentést a rendőrségen január 5-én, hogy  a fia december 27-én elment otthonról, hogy találkozzon az egyik ismerősével, azóta semmit sem tud róla.

A mai tájékoztatón készült felvételFotó: Szabó Gábor - Origo

A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben. A körülmények egyre gyanúsabbak lettek, majd január 11-én már bűncselekményre gyanakodtak.

Egy nappal később már teljes képet kaptak arról, hogy a 33 éves férfi kivel találkozott, és mikor hol volt pontosan. Ezután kihallgatták azt a férfit, akivel utoljára találkozott, és átkutatták azt a területet, ahol utoljára lehetett. A XXII. kerületben, a Duna-parton egy faágon megtalálták az eltűnt férfi kabátját. 

A gyilkossággal gyanúsított férfit hallgatják ki rendőrök a tett helyszínén a főváros XXII. kerületében 2022. január 15-én. A képre kattintva galéria nyílik.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Közben a férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy december 27-én este 

a kollégája szexuálisan közeledni kezdett hozzá, ami miatt ideges lett, megfojtotta egy bőrövvel, majd a holttestet a Dunába dobta. 

Később megtalálták a férfi holttestét is a folyóban.

A 33 éves férfi ellen emberölés miatt indítottak nyomozást, a bíróság ma dönt a letartóztatásáról.